Menü

Gél lakk szett az esztétikus körmökért

Sokan megkérdezik, hogy mit is takar valójában a gél lakk szett?

Most leleplezzük a gél lakkozás titkait a laikusok előtt, hogy ha érdekel, akkor olvasd végig cikkünket és tudd meg, hogy milyen a jó gél lakk szett és azt is, hogy miért fontos a minőség és hogy hogyan szerezheted be a legkönnyebben. Talán azt hinnénk, hogy a műkörömépítés és a körömfestés egy modern találmánya az emberiségnek, hogy a külső csak manapság került ennyire a középpontba, ugyanakkor ez egyáltalán nem igaz. A külső megjelenés, az ápolt megjelenés már egészen az ókortól kezdve fontos volt az emberiségnek, hiszen az ápolt külső nagyon sokat elárult róluk: akár a vagyoni helyzetről, akár a munkáról stb. Talán a sötét középkor volt az egyetlen olyan időszak, amikor az embereket nem igazán érdekelte a külsejük. 

Tudnunk kell, hogy a körömfestés és a körömápolás sem egy modern kori cselekvés, hiszen már nagyon régóta foglalkoznak az emberek a kéz és a hozzá tartozó köröm ápoltságával. A hozzáértők azt mondják, hogy évezredekre nyúlik ez vissza, hiszen már az ókortól kezdve használtak az arisztokraták műkörmöket és festették is a körmüket. Az biztos, hogy nem teljesen ugyanebben a formában, mint mi ma, de akkor is van története, történelme a manikűrnek. Természetesen senki ne higgye azt, hogy a műkörömépítés régen is ezekkel a gél lakk szett termékekkel történt, csapán arról van szó, hogy a kreatív körömdíszítés nem a modern ember találmánya. Míg régen a természetes alapanyagok hódítottak, mint a méhviasz, tojás, porcelánpor, addig ma már a teljesen profi gél lakk szett termékek állnak a körömépítés és szépítés lehetőségére. Képzeljük csak el, hogy milyen lenne, ha még ma is a növényekből és az állatokból vennénk a különféle színeket stb. 

Ma már rengeteg típusú gél lakk szett ismeretes, amelyek lényege, hogy megkönnyítsék az egyszerű körömfestést. A rengeteg típusból mindenki megtalálhatja a stílusának tökéletesen megfelelőt, amellyel kifejezheti egyéniségét, vagy csupán megerősítheti azt. A gél lakk szett azonban fontos, hogy jó minőségű legyen, különben pontosan az ellenhatást érjük el, hiszen ha hamar lepattog a lakk, vagy ha nem szárad elég gyorsan és egyenletesen, akkor nem nem lesz esztétikus a köröm. Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően ma már nagyon könnyen hozzájuthatunk a gél lakk szett termékekhez, amelyek jó minőségről is árulkodnak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog